Human Resource en Leiderschapsontwikkeling

Het ontwikkelen van leiders door helder denken

Onze klanten willen op elk niveau in de organisatie leiders ontwikkelen die in staat zijn om teams te leiden bij de aanpak van lastige problemen, het nemen van complexe besluiten en implementeren strategische veranderingen.

Kepner-Tregoe’s bewezen, data-gedreven denkprocessen vormen de basis voor effectief leiderschap. Met deze processen verbeteren we de prestaties van individuen binnen het team, evenals samenwerking binnen het team met een gezamenlijke taal en aanpak. Zodra bekwaam, zijn deze leiders in staat de meest complexe problemen waar de organisatie zich mee geconfronteerd ziet, op te lossen. 
 

Thema's

Leiderschap, management en team ontwikkeling

Leiders, managers en teams stellen prioriteiten, nemen besluiten en voeren plannen uit. Toch hebben ze zelden een systematische manier geleerd om deze kernactiviteiten uit te voeren. 

Verbeteren van samenwerking binnen teams 

"De weg naar de toekomst" is de dagelijkse operationele problemen op te lossen door samenwerking en een "community-based" aanpak. Toch zie je teams worstelen om tot oplossingen te komen, door het ontbreken van een gemeenschappelijke aanpak voor het aanpakken van vraagstukken.

Los het in één keer goed op

Met de toenemende complexiteit van technologiën en operaties, wordt de noodzaak voor het effectief oplossen van problemen met grote impact en hoge urgentie steeds kritischer. Voor leiders is het noodzaak om feiten van aannames te kunnen onderscheiden om snel tot de kern van de oorzaak van een probleem te komen.

Opzetten van zelfsturende teams

Managers hebben geleerd om te delegeren en de teams meer zelf te laten doen. Als deze 'empowering' gedaan wordt zonder het team de juiste kennis, vaardigheden en ondersteunende infrastructuur te geven, blijft succes echter uit.

Verbeter de effectiviteit van genomen besluiten

Het is door de genomen besluiten dat we richting geven aan ons handelen binnen de organisatie. En toch blijkt dat de leiders vaak teleurgesteld zijn in de kwaliteit, snelheid en opvolging van de besluiten genomen door de mensen in hun team. 

Teamfocus krijgen op essentiële zaken

Wanneer individuen en teams geconfronteerd worden met meerdere issues, proberen ze vaak alles tegelijk aan te pakken. Hierdoor raken ze overweldigd door de hoeveelheid en met als gevolg geen enkele voortgang. Resultaat: traagheid en gebrek aan verandering.

 

 

 

 

 

Gerelateerde content

Geleverd: de hoogste
Kwaliteit
Corning

Een nieuw opgestarte fabriek is omgetoverd naar een van de best presterende fabrieken binnen het Corning Environmental Technologies netwerk als het gaat om opbrengst en kwaliteit.

Kepner-Tregoe gaf me een gedisciplineerde, praktische aanpak om tot de kern van het probleem te komen. Kepner-Tregoe is een van de redenen waar ik mijn reputatie binnen GM aan te danken heb met de volgende karakteristiek uitspraak: "gloeiende-gloeiende... deze man is van marketing, maar hij weet wel engineering problemen op te lossen".

Robert A Lutz, Chairman
General Motors