Project Office

Projecten: de sleutel tot verandering

Projecten zijn voor onze klanten het vehikel om verandering te bewerkstelligen: van het implementeren van een nieuwe strategie tot het aanjagen van continue verbetering. Effectief Project Management kan het verschil betekenen tussen zakelijk succes en falen.

Kepner-Tregoe's aanpak voor het leiden van projecten zorgt voor een aangetoonde significante verbetering van doorlooptijd, kosten en resultaten. We helpen onze klanten om projecten af te stemmen op de strategische doelen en beschikbare middelen, en vervolgens project managers te ontwikkelen die zorg kunnen dragen voor een gedegen planning en soepele uitvoering.

 

Thema's


Aansluiting van projecten op strategische prioriteiten

Het zware werk begint zodra de strategie is bepaald. Hoe weet je dat er aan de juiste zaken wordt gewerkt en hoe stel je veilig dat deze juiste zaken ook zorgvuldig worden uitgevoerd?

Teveel projecten, te weinig resultaten

Met alle ideeën in de organisatie, hoe beheers je het aantal projecten dat de pijplijn binnenkomt en hoe breng je ze in balans? En hoe zorg je voor een evenwichtige verdeling van middelen en bewaak je de voortgang?

Behalen van projectdoelstellingen binnen budget

Teveel projecten slagen er niet in om de gewenste resultaten op te leveren, en ze lopen tegelijktijd flinke vertraging en overschrijding van budget op. Dit beperkt de mogelijkheden van de organisatie om verandering te bewerkstelligen en leidt over het algemeen tot tegenvallende financiële resultaten.

Het verbeteren van samenwerking binnen het projectteam

Samenwerking of het gebrek eraan in mulitidisciplinaire teams kan de sleutel to project succes of falen zijn. Teams lopen veelal vast wanneer er geen gezamelijke aanpak is voor het managen van projecten en wanneer projectleiders ervaring missen in het betrekken van het team.

Vaststellen van een project management proces  

Te vaak beperken de organisatorische processen voor de autorisatie, planning en implementatie van projecten eerder dan dat ze projectteams ondersteunen. Een duidelijk, gestroomlijnd proces voor het managen van projecten stelt teams in staat meer te doen met minder.

Project inzichtelijkheid en beheersing

Projecten worden niet geleid door software, maar door mensen. Software kan natuurlijk wel een belangrijke rol vervullen in het bieden van bruikbare project en portfolio management informatie. Cloud gebaseerde oplossingen van KT bieden real-time zichtbaarheid van projectvoortgang en resultaten waardoor het team en de sponsoren op de hoogte blijven.

 

Gerelateerde content

Verhoogde on-time performance van 57% naar
90%
Aventis

Het aantal op schema voltooide projecten  is gestegen van 57% naar 90%. In een bijzonder geval, het in staat zijn om het project correct en juist te  definiëren heeft ons $ 191,000 en 696 "mandagen" bespaard.

Omdat we voor KT als partner in project management hebben gekozen, zijn we nu veel beter in staat om veranderingen door te voeren en deze ook voor ons werkend te maken.

Senior Manager